Co nezapomenout s sebou do porodnice

Když se blíží termín porodu, každá maminka má už zhruba měsíc dopředu připravenou tašku do porodnice. Většinou vám seznam věcí, které byste neměla zapomenout, dají přímo v porodnici. Co navíc by se vám mohlo hodit, si ukážeme dále.

Vše na jednom místě – Balíčky do porodnice

Většinou na seznamu najdete spoustu věcí, které pořídíte v lékárně nebo drogerii. Celý tento sortiment ale seženete jako jeden praktický balíček na balickydoporodnice.cz. Balíčky obsahují základní potřeby do porodnice, které čerstvá maminka v prvních dnech po porodu potřebuje. Balíček lze pořídit v základní „velikosti“ nebo jej můžete rozšířit o spoustu praktických pomocníků. Je také nabízen v ekologické variantě pro ty, které preferují bio výrobky. Nákup balíčku šetří váš čas – nemusíte trávit hodiny na internetu pročítáním recenzí a diskuzí, nemusíte obíhat různé obchody, abyste vše posháněla.

standard_balickydoporodnice

V základní variantě balíčku najdete porodnické vložky a kalhotky, prsní vložky, kojicí čaj a pro miminko pak vlhčené ubrousky a přebalovací podložky. Přidat si můžete praktickou mast na bradavky, mycí gel s dubovou kůrou, hroznový cukr pro dodání energie, vlhčený toaletní papír, čistící olej na zadeček miminka nebo novinku – uklidňující sprej na hráz. Zdarma dostanete praktický seznam do porodnice a porodní plán, který se vám může hodit.

Oblečení a další nezbytnosti

Rozhodně byste s sebou měla mít také pohodlnou kojicí noční košilku, ve které nejspíš strávíte hodně času. Doporučujeme vám i vhodnou kojicí podprsenku a od věci není ani kojicí triko, pokud nebudete chtít být pořád jen v noční košili. Z textilu to dále bude oblečení na cestu domů, teplé ponožky, ručník a přezůvky.

kojici_kosile_kremova_muzzy

Potřebovat budete také důležité formuláře a osobní doklady – občanský průkaz (případně pas či řidičský průkaz), kartičku zdravotní pojišťovny, těhotenskou průkazku, kopii oddacího listu/zápis o jméně z matriky (svobodné maminky)/rozsudek o rozvodu (rozvedené maminky), výsledky všech vyšetření, porodní plán, souhlasy a formuláře, které vám dali v porodnici a psací potřeby, když by bylo potřeba ještě něco doplnit.

Většinou si s sebou můžete vzít také menší svačinku, kterou jako když najdete, až budete na oddělení šestinedělí mezi obědem a večeří. Doporučujeme i nafukovací kruh na sezení, buď klasický ze sportovních potřeb nebo seženete i speciální v lékárně, který vám zpříjemní sezení při případném porodním poranění. Samozřejmě nezapomeňte i léky, které běžně užíváte, brýle, pokud je potřebujete a mobilní telefon s nabíječkou. Někdy porodnice doporučují třeba knihu, když budete mít štěstí a miminko bude dobře a dlouho spinkat.

kojici_triko_cervene

Věci pro miminko

Skoro všechna oddělení šestinedělí vám pro miminko dají vše potřebné – pleny, vlhčené ubrousky, kosmetiku, přebalovací podložky, dečky, zavinovačky a oblečení. Pleny a vlhčené ubrousky si s sebou můžete pro jistotu i nějaké přibalit, ostatní je spíše zbytečné, protože budete miminko několikrát denně přebalovat. Přichystejte si ovšem oblečení pro miminko na převlečení pro cestu domů.

Zpět do obchodu