Kojení na veřejnosti: Nemáte se proč stydět

V nabídce máme těhotenské a kojicí oblečení, takže je jasné, že se budeme věnovat těmto tématům i zde na blogu. Než se pustíme do rad a tipů ohledně kojení, chtěli jsme se podívat na velmi ožehavé téma poslední doby, kterým je kojení na veřejnosti.

Bohužel se setkáváme s klesajícím trendem kojených dětí, příčinou může být i to, že matky nechtějí jen sedět doma, ale chtějí mezi lidi, ale není jim příjemné kojit na veřejnosti. Raději pak sáhnou po umělém mléce, aby mohly dítěti dát najíst bez potíží. Spousta kauz poslední doby vytvořila dva bojující tábory. Zastánce kojení na veřejnosti a jeho odpůrce.

Ani ne tak dávno bylo naprosto běžné, když žena při práci na poli o pauze začala kojit své dítě. Nikdo se nepohoršoval, bylo to naprosto běžné. Rodiny spolu žili v jednom stavení i třeba tři generace dohromady. Předávaly si užitečné informace a rady o fungování rodiny. Tak to stále funguje například v afrických zemích. Ovšem zvláště západní svět stále spěje k většímu samotářství, z čehož pak může vznikat přehnané chránění intimity.

kvetovane_kojici_tehotenske_saty_kojeni

Samozřejmě je jen na vás, jak a kde se rozhodnete své dítě kojit. Nikdo by vám to neměl odpírat, jelikož podle Úmluvy o právech dítěte má každé dítě právo na mateřské mléko. A jen maminky pochopí, že někdy je jediný způsob, jak plačící dítě uklidnit, právě kojení. Nemusíte se ale nikde nutně vystavovat, spousta podniků a obchodních center má už místnosti přímo k tomu určené. Další variantou je zvolit si oblečení, které vám dovolí naprosto diskrétní nakojení. Třeba elegantní trika a kojicí šaty z naší nabídky.

Nikdo vám nenutí, že když kojíte, musíte se nutně odhalovat na veřejnosti, ale také byste kvůli tomu neměla být ve stresu nebo se bát pohledů ostatních. Dělejte to, co vaše miminko potřebuje. Možná by jen stačilo, kdybychom si všichni více hleděli svého života a neřešili tolik záležitosti ostatních.

Zpět do obchodu