Víte, co se skrývá za cenou našeho těhotenského a kojicího oblečení?

Právě probíhá „Měsíc férových cen“, ve kterém spousta českých obchodníků odkryla, co vše se skrývá v ceně jejich výrobků, a my bychom to rádi udělali také. Občas se totiž lidé podivují nad tím, proč je vše tak drahé. Iniciativa „Měsíc férových cen“ chce vysvětlit, proč lokální české produkty nemohou být tak levné jako jejich náhražky z dovozu. Současně chceme připomenout, že nákupem českých produktů podporujete naši ekonomiku, ale hlavně – pokud koupíte kvalitní věc, vydrží vám déle než levné sériově vyráběné z boží, které můžete za chvíli vyhodit. Myslete tedy i udržitelně a šetrně k přírodě. U oblečení to platí dvojnásob.

Bc. Jana Sieberová, zakladatelka značky Jsem máma

Za mou prací stojí spousta úsilí, vymýšlení nových modelů a vzorů, nákup kvalitních materiálů a jejich doprava (zásadně odmítáme levné napodobeniny z Asie), dále jsou to pečlivá ruční práce zkušených českých švadlen (každý kus je v podstatě unikát), nemalé investice do reklamy, správy a provozu e-shopu; propagace na sociálních sítích a podpora Domácího hospice Duha i podpora chráněných dílen. To vše představuje neskutečný nápor na čas a generuje vysoké investice, které musím promítnout do výsledné ceny. Veškerý zisk vkládám opět do nákupu nových materiálů a pokrytí nákladů, z těchto peněz si nenechávám ani korunu pro sebe – fungující e-shop a celá myšlenka kvalitního oblečení pro maminky jsou pro mě prioritou.

měsíc férových cen

Kvalita především

Dlouho jsem hledala dílny s českými švadlenami a chráněné dílny s tělesně postiženými lidmi, protože jsem chtěla vyzdvihnout poctivou českou práci a pomoci těm, kteří to v životě neměli jednoduché. Určitě nechci podporovat levnou pásovou výrobu někde v Asii, kde pracují lidé a děti za nedůstojných podmínek ve prospěch nízké ceny výsledného produktu za použití levných, nekvalitních materiálů.

Všechny látky si vybírám sama a trvám vždy na velmi vysoké jakosti – upřednostňuji materiály s certifikátem OKO-TEX, aby byly šetrné i k pokožce těch nejmenších. Metr takové látky nestojí pár korun jako levné látky z Asie, které se po pár vypráních seperou a ztratí barvu. Samozřejmě dbám i na veškeré detaily, věnuji každému střihu a modelu hodně svého času, abyste se cítily co nejpohodlněji.

Individuální přístup

Objednávky zpracovávám sama, balíčky dávám dohromady s láskou a vozím je na odběrná místa k odeslání. Ke každé zákaznici přistupuji individuálně, radím s výběrem velikosti i střihu, případně zkouším domluvit specifické úpravy na přání. Do balíčku vždy přidám i něco drobného pro radost.

Provoz není zadarmo

Výsledný výrobek není všechno. Je tu také spousta práce v pozadí, například provoz e-shopu na placené platformě, pronájem domény, správa sociálních sítí, textů, newsletteru, reklama a další propagace. To vše se odráží v konečné ceně produktu, ale věřím, že to za to stojí.

Zpět do obchodu