Mušelín – ideální materiál na léto

Léto už je tady! Dlouhé dny, sluneční paprsky, dovolená nebo třeba osvěžující nápoje a grilovačky s přáteli. Vysoké teploty nás nutí volit lehčí a vzdušnější oblečení, ve kterém se tolik nepotíme a cítíme se pohodlně. Vyzkoušely už jste oblečení z mušelínu?

Dostupný luxus

Mušelín je kvalitní, 100% bavlna původem ze Středního východu, kde si ho oblíbili pro jeho praktičnost a vysokou cenu. Vyhledávali ho bohatí a často sloužil jako luxusní dar pro šlechtu či významné hosty. V 18. století se dostal do Evropy a stal se součástí přední francouzské módy.

Tato látka je lehká, vzdušná a velmi jemná na dotek – ideální do horkého letního počasí.

Zůstaňte v suchu

Mušelín se vyrábí z mykané bavlněné příze. Můžete ho najít i pod názvem dvojitá gázovina – je totiž tvořen ze dvou tenkých vrstev, takže nemusíte mít strach, že by prosvítal. Díky přírodním vláknům je látka měkká a hebká, takže se budete cítit maximálně pohodlně. Nikde vás nic netlačí, ani neškrábe. Další výhodou, kterou oceníte hlavně v létě, je vysoká prodyšnost. Ať už si užíváte chvilku klidu na sluníčku, nebo pobíháte po hřišti, budete v suchu a nebude vám vedro.

Snadná údržba

Jde o dostatečně pevnou a velmi odolnou látkou, která zvládne časté praní a bude vám dělat radost po mnoho let. A navíc – s každým praním bude ještě jemnější. Oblečení z mušelínu perte na 30 °C, doporučujeme prát s kusy podobných vlastností. Pozor na kovové knoflíky, které by mohly látku poškodit. Sušička není vhodná, oblečení z mušelínu nechte raději sušit na vzduchu, nejlépe na rovné ploše, abyste zabránili vytahání. Víme, že nemáte času nazbyt, takže vás určitě potěší, že se mušelín nemusí žehlit.

Pokud už mušelín znáte, jistě nám dáte za pravdu, že se jedná o skvělý materiál na léto. A pokud ne, podívejte se na naše nové šaty z mušelínu a vyberte si pro sebe ty pravé.

muselin_pudrove_jsemmama

Zpět do obchodu