Nošení mého syna mi změnilo život

Nově nabízíme těhotenské nebo nosicí vsadky Jsem máma. Pojí se k tomu můj osobní příběh s nošením, který bych vám ráda předala, protože si myslím, že nošení vašeho miminka je nejkrásnější věc, kterou můžete udělat. Proto jsem také tento produkt chtěla mít ve své nabídce, aby vám zajistil komfort jak v těhotenství, kdy si můžete jakoukoliv bundu roztáhnout pro vaše bříško, tak po narození děťátka, abyste ho mohla nosit a kojit i v zimě.

Během těhotenství jsem si postupně opatřovala základní výbavičku pro své miminko. K té na prvním místě patřil kočárek, postýlka, zavinovačka, dudlík, lahvička a další. Alespoň to všechno mi radily chytré knihy. Syn mi však ukázal, že nic z toho nepotřebujeme. Potřeboval jenom a pouze mě, nablízku, neustále. Ale jak to udělat, když jsem byla přesvědčená, že nošení v šátku nebo nosítku není nic dobrého?

jana_miminko_nositko

Stereotypy ohledně nošení

Pocházím z rodiny zdravotníků, což můj pohled na nošení dětí značně ovlivnilo. Měla jsem za to, že nošení nepříznivě ovlivňuje fyziologii dítěte. Slýchávala jsem, že dítě potřebuje spát nebo ležet jen na pevné podložce, pláč je přece normální apod. Jenže já jsem byla vůči pláči syna velmi citlivá, takže první měsíc šla z domu postýlka, druhý měsíc kočár.

Jenže co teď, říkala jsem si. Byly mu dva měsíce a jediné místo, kde neplakal, bylo na mé hrudi. Takže jsem celé dny trávila tím, že jsem syna nosila v rukou a kojila. Nebyla jsem schopná uvařit nebo uklidit, chyběly mi volné ruce. Do hlavy mi občas naskočila myšlenka, jak závidím těm ženám, co mají spokojené děti v šátku. Jenže já jsem byla přeci odpůrce nošení. Nemohla jsem slevit ze svého přesvědčení.

Rozhodla jsem se tedy začít pátrat na internetu – potřebovala jsem od někoho erudovaného slyšet, že nošení je věc zcela přirozená a že všechny mé obavy jsou zbytečné. Přes různé články jsem se dostala až ke stanovisku České pediatrické společnosti, která se k tématu nošení dětí vyjádřila kladně, což pro mě bylo naprosto zásadní zjištění.

Velkým přínosem pro mě byla také kapitola v knize profesora Velemínského, který nošení dětí v šátku přirovnává ke stěnám dělohy, která dítě bezpečně obepínala před jeho narozením. Ve správném úvazu nebo opravdovém ergonomickém nosítku je pozice dítěte fyziologická a nebrání mu ve zdravém vývoji. Po dočtení knihy jsem se rozhodla pozvat si domů ještě paní, která nošení dětí školí. Chtěla jsem to vidět naživo. Paní mi během historického průřezu nošením dětí poprvé navázala syna do šátku a po mých tvářích se valily slzy štěstí. Bylo to něco tak přirozeného a krásného! Nikdy na to nezapomenu.

jana_miminko_satek jana_nositko_uklid

Co rozhodně pro nošení miminka potřebujete

Jelikož jsem s nošením vůbec nepočítala, neměla jsem ve výbavičce nic potřebného. Po náročném a dlouhém vybírání nosítka jsem začala řešit oblečení. Nechtěla se mi kupovat nosicí bunda, ty ceny se mi zdály příliš vysoké. Ale pak jsem narazila na vsadky, což byla skvělá alternativa. A tak jsem si nechala u švadleny jednu ušít. Měla sice spoustu nedokonalostí, ale účel plnila báječně a se synem nám bylo pod společnou bundou opravdu teplo.

Když jsem založila e-shop s těhotenským a kojicím oblečením, kterým jsem i chtěla ženy podpořit v kojení, věděla jsem, že budu chtít dělat osvětu také o nošení. Dlužím mu to, za všechny ty řeči, které jsem vůči němu kdysi měla. Proto přicházím na trh s vlastní těhotenskou a nosicí vsadkou Jsem máma. Se vsadkou, která má všechno to, co jsem u své tehdejší vsadky postrádala. Je naprosto variabilní. Dá se upravovat její délka i šířka, má kapucku pro miminko, je ušitá z dvojitého kvalitního softshellu a nechybí ani možnost jejího zateplení pomocí fleecu. Nabízíme hned několik barevných provedení, takže věřím, že si vyberete i vy tu pravou.

Veliké díky patří všem švadlenkám z chráněné dílny, které vsadku na moje přání několikrát přešívaly a upravovaly, dokud jsem nebyla opravdu stoprocentně spokojená. Můžete si být jistá, že každá vsadka byla ušita s láskou pro vás a vaše miminko.

nosici_vsadky_jsem_mama

Zpět do obchodu