Bezstarostné usínání vašich miminek

Že takové slovní spojení neexistuje? Uspávání je zdlouhavé a náročné pro vás oba? Nemusí být. Pojďme se podívat na několik triků, které vám mohou usnadnit život.

I když byste se dočetli, že tak malé děti si zvyknou na jakoukoliv vychytávku a už je to nikdy neodnaučíte, opak je pravdou. Děti jsou velmi variabilní a v pozdějším věku je to bez problémů přeučíte. Vyčerpaná maminka potřebuje také svoji chvíli klidu, tak proč by si nepomohla.

Houpací pytle

Malé miminko je z vašeho bříška zvyklé na velmi stísněný prostor, proto pro něj může být velká postýlka a spousta volného prostoru až děsivá a je jasné, že tam samo usínat nechce. Stejně tak je zvyklé na váš neustálý pohyb.

V posledních letech se do módy dostaly tzv. hojdavaky, které jednoduše zavěsíte do stropu nebo na samostatný stojan a miminko je v nich zachumlané podobně jako ve vaší děloze, a ještě se pomalu houpe, což ho zaručeně ukolébá.

Protože právě hojdavak byl mým věrným pomocníkem, zvláště v prvních měsících života mého syna, rozhodla jsem se, že ve spolupráci s chráněnou dílnou uvedeme na trh nový typ samostatně stojícího stojanu z masivu, díky kterému není třeba vrtat do stropu. Jednoduše ho umístíte, kam potřebujete.

hojdavak_konstrukce_jsem_mama

Mojžíšův koš

Jak jsem už psala, miminko je zvyklé na stísněnější prostor, proto se dnes už prodávají takové přechodné postýlky, například Mojžíšův koš, který je mnohem menší než klasická postýlka a když do něj dáte navíc hnízdečko nebo péřovou zavinovačku, bude tam mít krásně útulno. Koš ještě ke všemu jednoduše přemístíte, kam potřebujete, třeba do kuchyně, když zrovna vaříte, nebo do ložnice vedle vás, když si chcete také odpočinout. Můžete ho používat i jako cestovní postýlku. Ale pozor, rychle vám z něj vyroste.

Houpátka

Pokud vám děťátko bez problémů spí v kočárku, ale jen za jízdy, můžete vyzkoušet vychytávky jako jsou houpátka. Přístroj, který umístíte na konstrukci a bude s kočárem jemně vrnět, jako když jedete. Děťátko tak může spát v klidu třeba na terase a bude na čerstvém, příjemné vzduchu.

Nosítka a šátky

O těch už jsme si povídali v minulém článku, a tak jen krátce. Pokud potřebujete, aby si děťátko zdřímlo přes den a v kočárku nebo postýlce nechce, stačí si ho navázat do šátku nebo nosítka. Vy přitom můžete udělat spoustu domácích prací nebo si zajít na procházku či nákup a dítě se ve vaší blízkosti příjemně vyspí.

Začíná nám zima, a tak se vám určitě k nošení budou hodit nosicí vsadky do bund, podívejte se na naši nabídku.

nosici_vsadka_jsem_mama_cerna_barevna_kapucka

Zpět do obchodu